A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Кобеляцька міська лікарня" Кобеляцької міської ради
39200, Полтавська обл., м. Кобеляки, вул. Шевченка, 78/109
kobcrb@ukr.net

Всеукраїнський тиждень підтримки грудного вигодовування

Дата: 02.08.2019 09:02
Кількість переглядів: 171

Починаючи з 1 по 7 серпня проводиться Всеукраїнський тиждень підтримки грудного вигодовування під девізом: «Розширюючи права та можливості батьків, сприяємо грудному вигодовуванню». Час проведення обрано невипадково, цього дня в 1990 році була прийнята Декларація про захист, заохочення та підтримку грудного вигодовування. Цю Декларацію підписали 32 країни і 10 агентств ЮНІСЕФ.

Грудне молоко – ідеальне харчування для новонароджених і немовлят. Воно дає немовлятам всі поживні речовини, необхідні для здорового розвитку, забезпечує і містить необхідні антитіла, які допомагають захистити немовлят від поширених дитячих хвороб, таких як діарея і пневмонія (дві основні причини дитячої смертності у всьому світі).

Грудне вигодовування також приносить користь і матерям, так як пов’язано з природним методом контролю над народжуваністю (98% захисту від небажаної вагітності в перші шість місяців після народження). Воно знижує ризик раку молочної залози і яєчників, діабету II типу і післяпологової депресії. Грудне вигодовування сприяє здоров’ю і мами, і малюка.

КНП «Кобеляцька ЦРЛ» має статус «Лікарні доброзичливою до дитини», яке підтримує принципи успішного грудного вигодовування та дотримується встановлених правил грудного вигодовування. Вагітні жінки інформуються про переваги і техніку грудного вигодовування; матерям показують, як годувати грудьми і як зберегти лактацію, навіть якщо вони тимчасово відокремлені від своїх дітей; малюкам не дається ніякої іншої їжі або пиття, окрім грудного молока, за винятком випадків, обумовлених медичними показаннями; у відділеннях здійснюється сумісне цілодобове перебування матері і дитини; проводиться годування груддю по вимозі дитини, а не по годинах; немовлятам, які знаходяться на грудному вигодовуванні, не даються ніякі заспокійливі засоби та пристрої, що імітують материнські груди (соски та ін.).

 У відділеннях лікарні, де лікуються діти першого року життя, проводиться робота з підтримки грудного вигодовування.

Вільне грудне вигодовування та спільне перебування матері і дитини сприяє зменшенню можливості розвитку інфекції у дитини і матері, а також загрубіння молочних залоз, застій молока, закупорювання молочних проток і запалення грудних залоз (мастит). Деякі жінки хочуть відпочити після пологів. Але ж, любі мами, цілих 9 місяців чекали ваше маля, воно було частинкою вас і після народження потребують тісного зв’язку з вами. Тільки ви можете подарувати дитині любов і ніжність, тепло і турботу, єдину найкращу їжу – грудне молоко та захистити її від інфекції. Тому треба набратися сил і терпіння. І це повернеться до вас здоров’ям і щастям вашої дитини.

ВООЗ рекомендує виключно грудне вигодовування протягом перших шести місяців життя, причому воно повинно початися вже протягом години після народження і бути «на вимогу» дитини. Пляшок або пустушок слід уникати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень