A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Кобеляцька міська лікарня" Кобеляцької міської ради
39200, Полтавська обл., м. Кобеляки, вул. Шевченка, 78/109
kobcrb@ukr.net

Кобеляцькі діабетики мають бути і будуть з інсулінами

Дата: 08.05.2018 09:17
Кількість переглядів: 169

    Нещодавно на адресу Кобеляцької ЦРЛ надійшов лист-повідомлення досить тривожного змісту від Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації. У ньому повідомляється, що субвенцією з державного бюджету на забезпечення хворих на цукровий діабет для області передбачено 27 693,3 тис. грн., які будуть надходити щомісячно по 2 307,7 тис. грн. Відповідно до проведеного аналізу потреб у  препаратах інсуліну лікувально-профілактичних закладів області, виділена сума коштів з держбюджету, покриває загальну потребу в препаратах лише орієнтовно на 35%.
  На жаль, не краща картина вимальовується і для діабетиків з нашого району. Зокрема, нам доведено до відома, що згідно з розрахунковим коефіцієнтом, відповідно до кількості хворих (6 дітей і 240 дорослих), а також у відповідності до виділених коштів з держбюджету, орієнтовна квота по району на рік (починаючи з січня місяця поточного року) становить 815 655 грн., фінансування якої відбуватиметься щомісячно рівними частинами.
  Варто зазначити, що узагальнена річна потреба хворих з Кобеляцького району в препаратах інсулінів орієнтовно становить 2 253 353 грн. і як наслідок нестача коштів по заявці складатиме 1 437 698 грн. Нам також повідомлено, що даний розподіл коштів доведено до ПОКП «Полтавафарм» і ця фірма буде здійснювати відпуск інсулінів по пільгових рецептах через закріплену за нами аптеку № 146, виключно в межах визначеного місячного кошторису.
   Враховуючи вищезазначене, нас зобов’язано на доцільність 100% забезпечення усіх 6 наших дітей-діабетиків препаратами інсуліну за кошти держбюджету України, а це становитиме орієнтовну річну потребу  97 647 грн.
    Крім того, Департамент охорони здоров’я області наголошує на необхідність своєчасного вжиття відповідних заходів реагування з метою належного надання медикаментозної допомоги інсулінозалежним хворим  у нашому районі. У відповідності до цього адміністрацією ЦРЛ були направлені листи-клопотання до райдержадміністрації, районної ради, до міської, селищної, сільських рад та об’єднаної громади і, хочеться сподіватись і вірити, що наші діабетики будуть і надалі з інсулінами. 
 
 
 
Володимир Казирод,
Головний лікар
Кобеляцької ЦРЛ                                             

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень