A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Кобеляцька міська лікарня" Кобеляцької міської ради
39200, Полтавська обл., м. Кобеляки, вул. Шевченка, 78/109
kobcrb@ukr.net

Клієнтам пробації про здоровий спосіб життя.

Дата: 05.03.2019 09:44
Кількість переглядів: 193

19 лютого 2019 року в Кобеляцькому районному відділі філії Державної установи « Центр пробації » в Полтавській області лікарем інфекціоністом кабінету « Довіра » сайту антиретровірусної терапії Кобеляцької центральної районної лікарні Супруненко В.М. та соціальним працівником благодійної організації « Світло Надії » Жорняк І.В. за участю особового складу районного відділу з клієнтами пробації проведено бесіду про хронічні інфекційні захворювання, що передаються через кров, про перебіг цих захворювань та їх лікування.

У своєму виступі лікар-інфекціоніст Супруненко В.М. повідомила , що більшість ВІЛ інфікованих одночасно хворі ще й на гепатит. Так відбувається, бо шляхи зараження цими інфекціями однакові. Тим паче значна кількість осіб зі статусом - це споживачі ін’єкційних наркотиків, а один із основних способів передачі гепатитів С і В – саме через заражені шприци. Якщо гепатити ( в основному гепатит С) – виліковні, то люди хворі на ВІЛ - для продовження існування змушені приймати спеціальні антиретровірусні препарати до кінця життя.  Під час бесіди лікар зауважила про обов’язкове звернення на консультацію до лікаря.

 З клієнтами пробації проведені індивідуальні консультування та тестування на ВІЛ інфекцію. Роздані інформаційні брошури та листівки стосовно способів запобігання зараженню захворювань на гепатити та ВІЛ/СНІД.

« Вважаю за нобхідне проведення бесід з клієнтами пробації про симптоматику та профілактику венеричних хвороб та СНІД та про необхідність ведення здорового способу життя », - висловила свою думку на останок старший інспектор Кобеляцького районного відділу з питань пробації Юлія Рибалка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень