A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Кобеляцька міська лікарня" Кобеляцької міської ради
39200, Полтавська обл., м. Кобеляки, вул. Шевченка, 78/109
kobcrb@ukr.net

Про платформу «СпівДія»

Дата: 01.04.2022 10:37
Кількість переглядів: 256

Координаційний штаб з гуманітарних і соціальних питань Офісу Президента України спільно з Міністерством молоді та спорту України, Міністерством охорони здоров'я України, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Міністерством розвитку громад та територій України запустили платформу гуманітарної допомоги цивільному населенню «СпівДія».

 

СпівДія ( https://spivdiia.org.ua ) - платформа країни для об'єднання волонтерських та державних ініціатив для вирішення гуманітарних питань під час війни. Метою платформи є інтеграція потреб та ресурсів громадського сектору, бізнесу та держави для ефективної допомоги цивільному населенню під час військової агресії на території України. СпівДія об'єднує різних стейкхолдерів (зацікавлених сторін) для безпосередньої допомоги тим, хто її потребує.

 

На даний момент платформа опрацьовує запити від населення, які надходять через сайт https://spivdiia.org.ua , від урядової гарячої лінії і порталу https://help.gov.ua  гуманітарного штабу, що є спільною сферою роботи  з регіональним напрямком Офісу Президента України.

 

Для ефективної організації роботи між громадянами і волонтерськими та державними ініціативами, в регіонах створені «СпівдіяХаби», які допомагають цивільному населенню в забезпеченні гуманітарними ресурсами. Їх на сьогодні налічується 22 (кількість щоденно зростає) – це хаби, що сформовані на базі молодіжних, волонтерських, аграрних та інших просторів у нашій країні.

 

Платформа «СпівДія» здійснює свою діяльність включаючи такі напрями:

1) Співдія волонтери - платформа волонтерів, які долучаються до ініціатив

волонтерського об'єднання;

2) Співдія діти - створення просторів двох типів: стаціонарних та мобільних з

метою розвитку неформальної освіти та надання психологічної допомоги дітям від 5 до 12 років;

3) Співдія ліки - організація волонтерської допомоги у доставці медикаментів до

потребуючих;

4) Співдія підприємці - підтримка спільноти підприємців, малого та середнього

бізнесу з метою сприяння відновлення бізнесу під час війни та у післявоєнний період;

5) Співдія work - підтримка у працевлаштуванні, перепідготовці та самозайнятості

вимушено переміщених осіб;

6) Співдія шелтер - підтримка поселень евакуйованих громадян, які створили люди для переселенців у своїх домівках, офісах.

 

Лише спільні зусилля на благо України та українського народу допоможуть нам перемогти ворога. Бережіть себе та своїх рідних, допомагайте тим, хто цього потребує! Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень