A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Кобеляцька міська лікарня" Кобеляцької міської ради
39200, Полтавська обл., м. Кобеляки, вул. Шевченка, 78/109
kobcrb@ukr.net

Важлива інформація

Дата: 17.03.2020 09:26
Кількість переглядів: 231

Догляд за пацієнтами з легким перебігом коронавірусної інфекції (COVID-19) вдома (за рекомендаціями ВООЗ https://www.who.int/…/home-care-for-patients-with-suspected…)

• Розмістіть пацієнта в добре провітрюваній окремій кімнаті (тобто з відкритими вікнами та відкритими дверима).

• Обмежте пересування пацієнта по будинку та мінімізуйте спільний простір. Переконайтеся, що спільні місця (наприклад, кухня, ванна кімната) добре провітрюються (наприклад, тримайте вікна відкритими).

• Члени родини повинні перебувати в іншій кімнаті або, якщо це неможливо, витримувати відстань не менше 1 м від хворої людини (наприклад, спати в окремому ліжку)

• Обмежте кількість доглядачів. В ідеалі призначте одну людину, яка має міцне здоров'я і не має супутніх хронічних або імунокомпромісних станів. Відвідувачів не слід допускати, поки пацієнт повністю не одужав і не зникли ознаки і симптоми.

• Проводьте гігієнічну обробку рук після будь-якого контакту з пацієнтами або їх найближчим оточенням. Обробку також слід виконувати до і після приготування їжі, перед прийманням їжі, після відвідування туалету та кожного разу, коли руки виглядають брудними. Якщо руки візуально не брудні, можна використовувати санітайзер на основі спирту. Для візуально брудних рук, користуйтеся милом і водою

• Під час миття рук з милом краще використовувати одноразові паперові рушники, щоб висушити руки. Якщо це недоступно, використовуйте чисті тканинні рушники та замінюйте їх коли вони стають вологими.

• Щоб обмежити розповсюдження респіраторних секретів, медичну маску повинен носити пацієнт та носити якомога постійно. Люди, які не переносять медичну маску, повинні використовувати жорстку дихальну гігієну - тобто рот і ніс повинен бути прикритий одноразовою паперовою тканиною при кашлі або чханні. Матеріали, що використовуються для прикриття рота і носа слід викинути або очистити належним чином після використання (наприклад, періть хустки, використовуючи звичайне мило або миючий засіб і воду).

• Доглядачі повинні носити щільно прилеглу медичну маску, яка прикриває рот і ніс, коли перебувають в одній кімнаті з паціентом. Маски не слід чіпати руками під час використання. Якщо маска намокне або забрудниться від виділень,її потрібно негайно замінити новою чистою, сухою маскою. Зніміть маску, використовуючи відповідну техніку - тобто не торкайтеся передньої частини, а натомість розв'язуйте її. Викиньте маску відразу після використання та виконайте обробку рук.

• Уникайте прямого контакту з рідинами організму, зокрема пероральним або дихальні секретами та випорожненнями. Використовуйте одноразові рукавички і маску при наданні догляду за ротовою порожниною або диханням та при прибиранні випорожнень, сечі та інших відходів. Виконайте обробку рук до і після зняття рукавичок і маски.

• Не використовуйте повторно маски та рукавички.

• Використовуйте окрему білизну та посуд для пацієнта; ці предмети слід очистити милом і водою після використання і вони можуть бути повторно використані, а не викинуті.

• Щоденно мийте та дезінфікуйте поверхні, яких часто торкаєтесь в кімнаті, де доглядають пацієнта, наприклад, тумбочки, бильця ліжка та інші спальні меблі. Спочатку застосуйте звичайне господарське мило або миючий засіб для чищення, а потім, після споліскування, обробіть звичайним побутовий дезінфікуючим засобом, що містить 0,5% натрію гіпохлорит (тобто еквівалентно 5000 мкм або 1 частина відбілювача на 9 частин води)

• Мийте та дезінфікуйте поверхні у ванні та туалеті як мінімум раз на день. Спочатку застосуйте звичайне господарське мило або миючий засіб для очищення, а потім, після споліскування, обробіть звичайним побутовий дезінфікуючим засобом, що містить 0,5% натрію гіпохлорит (1 частина відбілювача на 9 частин води).

• Періть одяг пацієнта, постільну білизну, рушники для рук та тіла, використовуючи звичайне пральне мило та воду або машинне прання при температурі 60–90 ° C звичайним побутовим миючим засобом та ретельно висушіть. Зберігайте забруднену білизну в корзині для білизни.. Не струшуйте забруднену білизну і уникайте забруднень матеріалів, що контактують зі шкірою та одягом.

 

www.who.int (https://www.who.int/)

Home

Promote health.  Save lives.  Serve the vulnerable.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень