A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Кобеляцька міська лікарня" Кобеляцької міської ради
39200, Полтавська обл., м. Кобеляки, вул. Шевченка, 78/109
kobcrb@ukr.net

Проблему з інсулінами можна і слід вирішити в районі на місцях.

Дата: 10.07.2018 10:58
Кількість переглядів: 201

   Складною,  непередбачуваною,  а цілком,  вірогідно,  невтішною складається  ситуація з  забезпеченням  інсулінами  хворих на цукровий діабет з  Кобеляцького району.

   Як уже повідомляла Кобеляцька ЦРЛ  раніше,  Законом України «Про  державний бюджет України  на 2018рік» у складі видатків медичної  субвенції з  держбюджету місцевим бюджетам для Полтавської  області  передбачені цільові видатки на лікування хворих  на  цукровий  та нецукровий діабет  у розмірі близько  27 млн.  гривень.  Ці дані  для нас та на  адресу  райдержадміністрації,  міської ради та Бутенківської ОТГ були доведені  ще в травні  від  Департаменту охорони здоров’я Полтавської  ОДА і було  також повідомлено,  що наявних  коштів  на вказані  цілі  вистачає лише  на 35% від річної  потреби.

   Нам також було доведено, і лікарня повідомляла про це через  ЗМІ,  що згідно  з  розрахованим коефіцієнтом,  відповідно до кількості хворих (240 дорослих та 6 дітей і підлітків),  орієнтована  квота  по району  на рік (починаючи  з  січня місяця поточного року  становить 815 655 грн.),  фінансування  якої вже  починає  відбуватися щомісячно рівними частинами.

  Нам також було доведено,  що узагальнена річна потреба  району  в  препаратах інсулінів орієнтовно становить 2 253 353 грн. і як  наслідок – нестача коштів по заявці орієнтовно  складатиме 1 437 698 грн.

   Відповідно вищенаведеного листа з  Департаменту  охорони здоров’я,  згідно вимог послідуючого листа голови ОДА Головка В.А,  в Кобеляцькій ЦРЛ були  проведені розрахунки (відповідно  до кількості хворих) та на адресу голів РДА,  міськради та ОТГ були надіслані повідомлення,  щодо потреби в коштах для  забезпечення усіх діабетиків інсулінами,  які проживають на їхніх територіальних  одиницях.

  За  погодженням з керівництвом району та з  метою своєчасного вжиття  відповідних заходів реагування, з  метою належного надання  медикаментозної  допомоги інсулінозалежним  хворим ми звернулися письмово до міського,  селищного,  сільських  голів та  голови ОТГ з  проханням про виділення коштів для оплати  інсулінів  діабетикам на своїй підпорядкованій адміністративно -  територіальній одиниці.

   Питання про виділення коштів для діабетиків були розглянуті на сесіях  відповідних  рад.

   Як наслідок – є результат:

  • Білицька селищна рада  виділила 143 760 грн.
  • Комендантівська сільська рада – 41 930 грн.

  Забезпечили своїх земляків інсулінами слідуючі сільські ради: Золотарівська,  Василівська, Вільховатська, Кунівська, Лучківська,  Озерянська, Сухинівська.

   Всього для  закупівлі інсулінів надійшло 272 303 грн. це радує, це дуже немало. Але це ще досить далеко від потрібних  815 655 грн.

  Усвідомлюючи  реальну  картину  та  цілком  можливі негативні  наслідки, медики рай лікарні від  свого імені та від імені  численних  діабетиків звертаються  до решти депутатів рад з  великим проханням винайти можливість  щодо  фінансування закупівлі недостатніх інсулінів для своїх діабетиків на підпорядкованих адміністративно -  територіальних  одиницях.

 

 

 

Володимир Казирод

Головний лікар

Кобеляцької  центральної  районної лікарні


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень