A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Кобеляцька міська лікарня" Кобеляцької міської ради
39200, Полтавська обл., м. Кобеляки, вул. Шевченка, 78/109
kobcrb@ukr.net

28 квітня Всесвітній день охорони праці

Дата: 22.04.2020 13:20
Кількість переглядів: 245

Тема: « Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя»

 

Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше він відзначався у 2003 році.

Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, уперше проведеного американськими та канадськими трудящими в 1989 році в пам’ять про працівників, які загинули та отримали травму на виробництві.

У цей день більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.

В Україні цей День отримав назву «День охорони праці» і відзначається згідно до Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня.

В КНП «Кобеляцька центральна районна лікарня» з 23.04.20р. по 28.04.20р. проводиться тиждень охорони праці з нагоди Всесвітнього дня охорони праці, відповідно до Указу Президента України від 18.08.06р. №685/2006 «Про День охорони праці» на тему: « Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя»

Коронавірусна хвороба (COVID-19) - інфекційне захворювання, викликане останнім з недавно відкритих коронавірусів (вірус SARS-CoV 2). Захворювання може передаватися від людини до людини через дрібні краплі, які виділяються з носа або рота хворого COVID-19 при кашлі або чханні. Ці краплі потрапляють на навколишні людини предмети і поверхні. Інші люди  можуть заразитися,  в результаті дотику спочатку до таких предметів або поверхонь а потім - до очей, носа або рота. Крім того зараження може відбутися при вдиханні дрібних крапель, які виділяються при проведенні аерозольгенеруючих процедур для людини з СOV1D-I9.

Інкубаційний період коливається в межах від 1 до 14 днів і найчастіше становить близько п’яти днів.

До найбільш поширених симптомів COVID-I9 відносяться підвищення температури тіла, втомлюваність і сухий кашель. У низки пацієнтів можуть відзначатися різні болі, закладеність носа, нежить, фарингіт або діарея. Як правило  ці  симптоми розвиваються поступово і носять слабо виражений характер  У деяких інфікованих осіб не виникає будь-яких симптомів або поганого самопочуття.  У більшості людей (близько 80%) хвороба закінчується одужанням, при цьому специфічних лікувальних заходів не потрібно.

Шановні жителі Кобеляцького району, дотримуйтесь санітарно-епідеміологічного режиму, залишайтеся вдома, цим Ви збережете здоров’я собі та медичним працівникам.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень