A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Кобеляцька міська лікарня" Кобеляцької міської ради
39200, Полтавська обл., м. Кобеляки, вул. Шевченка, 78/109
kobcrb@ukr.net

Відкриття паліативного відділення з наданням хоспісної допомоги

Дата: 12.03.2018 09:08
Кількість переглядів: 565

     3 12 січня 2018р. в Кобеляцькій центральній районній лікарні розпочало свою роботу Паліативне відділення з надання хоспісної допомоги, яке було створене з ініціативи головного лікаря В.О. Казирода та підтримане Державною районною адміністрацією, а згодом і депутатами Районної ради.

      В цьому відділенні надається допомога тяжкохворим пацієнтам, які мають невиліковні захворювання. Основна мета цієї (паліативної) допомоги - забезпечення полегшення болю та інших симптомів, що спричиняють страждання, а також подолання інших проблем (фізичних психосоціальних, духовних та інше). Як і потрібно ми використовуємо мультидисциплінарний підхід, орієнтований індивідуально на кожного пацієнта, адже, як відомо, що разом з хворобою виникають труднощі майже у всіх сферах життя людини. Тому наші пацієнти можуть розраховувати не тільки на кваліфіковану медичну допомогу, а і підтримку з боку соціальних працівників, священників, різних громадських організацій. В майбутньому планується ввести в штат посаду психолога, так як психологічна підтримка може знадобитися не тільки пацієнтам, а також і їхнім родинам.

      Наше відділення тісно співпрацює з Товариством Червоного хреста України, місцевим територіальним центром, маємо підтримку з боку директора Ліщинівського ПІІБІ A.M. Шкарбана, який, спираючись на власний досвід, завжди дасть мудру пораду. Духовний супровід здійснює священник Української православної церкви отець Василій.  

      Персонал був підібраний керівництвом лікарні враховуючи їхні особисті якості, адже робота в такому відділенні вимагає психоемоційного напруження, та пройшов спеціальну підготовку з надання паліативних послуг.

      Тож можна підсумувати, що відкриття такого відділення дасть змогу тяжкохворим людям нашого району отримати професійні догляд та знеболення, покращити якість життя пацієнтів та їхніх родин.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень