A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Кобеляцька міська лікарня" Кобеляцької міської ради
39200, Полтавська обл., м. Кобеляки, вул. Шевченка, 78/109
kobcrb@ukr.net

Оздоровлення дітей в санаторіях - це цілком можливо

Дата: 19.07.2018 09:06
Кількість переглядів: 378

    За 2018 р. районною санаторно-відбірковою комісією, яка створена і діє на підставі спільного наказу Кобеляцької ЦРЛ та КЗ ПМСД було отримано та реалізовано 30 путівок в спеціалізовані санаторії МОЗ України.

   Медиками району, організовуючи цю роботу по санаторно курортному  оздоровленню, в першу чергу надається пріорітет дітям з пільгових категорій: діти сироти, постраждалі в наслідок на ЧАЕС, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, а також діти з обмеженими фізичними можливостями та з диспансерної групи.

   Так, у 2016 р з 30 путівок - 17 видано дітям з пільгових категорій, що склало 60,7%.

   Нажаль у нас трапляються випадки, коли є в наявності путівки в спеціалізовані санаторії МОЗ, але відсутні заяви батьків.

   Отже, батькам дітей, які потребують санаторно - курортного лікування необхідно звертатися спочатку до свого сімейного лікаря, педіатра або вузьких фахівців, які повинні заповнити форму 070/0, яка є підтвердженням потреби в санаторно – курортному лікуванні. В подальшому форму 070/0, разом з заявою батьків, надати у районну санаторно - відбіркову комісію, яка згідно порядку черги надає путівку потрібного профілю.

    В нас час, коли лікування в санаторії стає все менш доступним для більшості населення то для дітей віком від 5 до 18 років путівки видаються безкоштовно на протязі всього року згідно потрібного профілю.

    Так, для дітей з гастроентеррологічною патологією  є путівки до санаторіїв «Джерело» (м. Трускавець) та «Бердянськ» (м. Бердянськ). Дітей з нефрологічною патологією приймає санаторій «Джерело». Для дітей, які часто хворіють на захворювання органів дихальної системи є санаторії «Зелена гірка» (м. Одеса), «Прикарпатський» (м. Яремча) та санаторій «Бердянський».

        Дітей хворих на ортопедичну патологію приймають санаторії «Затока», «Люстдорф» (м. Одеса). З неврологічною патологією санаторій «Хаджебей» і  захворюваннями органів зору «Хаджебей» та з кардіологічними захворюваннями санаторій «імені Чкалова» (м. Одеса).

        Оздоровлення дітей Кобеляцького району проводиться також в місцевих санаторіях обласного значення:

1. санаторій «Ліщинівка» - кардіоревматологічний профіль смт. Білики.

2. санаторій «Славутич» - психоневрологічний профіль м. Кременчук.

3. обласний санаторій для дітей з порушення опорно-рухового апарату м. Полтава.

        Забезпечення путівками проводиться планово, робота районної СВК проводиться прозоро. Якщо на дитину буде оформлена своєчасно заява, форма 070/0  та вся медична документація, то Ваша дитина має право 1 раз на рік безкоштовно пройти оздоровлення у відповідному санаторії як державного так і обласного значення.

        За довідками та запитаннями можна звертатися в кабінет № 53, ІІІ поверх поліклінічного відділення та за телефоном 3-23-42.

        Запрошуємо батьків активно оздоровлювати своїх дітей в санаторіях.

 

Ісаєнко Лідія Терентіївна

Районний педіатр ЦРЛ

Голова РСВК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень